Blog

Vona Gábor: Öt ok Márki-Zay Péter visszalépésére

Vona Gábor: Öt ok Márki-Zay Péter visszalépésére

Az már biztos, hogy Márki-Zay Péter az előválasztás egyik nyertese. Az egyik vesztese pedig az a süllő, amelyet Lázár János és Orbán Viktor sütöttek meg, hogy frissiben átbeszéljék a történteket. M.-Z. P. dobogóra kerülése sokaknak – különösen az ellenzékkel is kritikus, de kormányváltást akaró szavazóknak, a kutya pártosoknak, a Sétáló Budapestnek és másoknak – óriási reményt adott, hogy valódi változás is történhet.

Vona Gábor: Öt indok, amiért Jakab Péter lemaradt a dobogóról

Vona Gábor: Öt indok, amiért Jakab Péter lemaradt a dobogóról

Tegnap este óta folyamatosan hívnak vagy írnak egykori vagy mostani jobbikosok, mit szólok Péter gyenge szerepléséhez. Nyilván az én helyzetem különösen érzékeny, hiszen az utódomról van szó, aki még az én időmben lett a párt szóvivője, és akit én is támogattam elnökké választásában, így bármit is gondolok, elfogultsággal vádolhatnak meg. Ha jót mondok, azért, ha rosszat, azért. Egy dolgot tehetek, nem foglalkozom ezzel, és elmondom őszintén: nagyon mérges vagyok. Mérges vagyok, mert igazam lett.

Öt indok, amiért polgárháború lehet a feles alkotmányozásból

Öt indok, amiért polgárháború lehet a feles alkotmányozásból

A kétharmados Fidesz az elmúlt tíz évben fokozatosan és gátlástalanul font alaptörvényi béklyót a magyar demokrácia köré. Mindez egy leendő kormány számára lényegében lehetetlenné teszi a NER valódi lebontását. Ez a csapdahelyzet az összefogás pártjait kétségbeesett döntésre ösztökélte. Immáron mindegyikük arról beszél, kétharmad nélkül, sima, feles többség esetén is hozzá kell nyúlni az alaptörvényhez. A bejelentés mögötti szándék érthető, azonban meggyőződésem szerint óriási veszélyt jelent, akár polgárháborús helyzetet is eredményezhet.

Öt észrevétel, hogy ki veszített a vitán

Öt észrevétel, hogy ki veszített a vitán

Tegnap arról írtam, ki nyerte meg a vitát. Ma arról fogok, ki veszített. 1. Szerintem Dobrev Klára veszített, mert a múlt hangja szólt belőle. Pont az, amivel a kormányoldalon vádolják. A gesztusai ráadásul kísértetiesen idézték meg Gyurcsány Ferencet, de amíg a férje...

Öt érv, hogy miért lettek a homoszexuálisok az új migránsok

Öt érv, hogy miért lettek a homoszexuálisok az új migránsok

A nagy vihart kavart „pedofiltörvény” és az utóbbi napok kommunikációja világosan kijelölte, mit szeretne a kormány a jövő évi választás központi témájának: az LMBTQ-szervezetek elleni harcot. A témaválasztás azért is érdekes, mert talán az eddigi legnagyobb uniós és nemzetközi felháborodást váltotta ki a magyar kormány irányába. Ráadásul, ismerve a nyugat identitáspolitikai preferenciáit, erre a viharra számítani is lehetett. Meggyőződésem szerint Orbán Viktor éppen ezt akarta.

Öt érv, hogy miért kötött paktumot a Jobbik és a DK

Öt érv, hogy miért kötött paktumot a Jobbik és a DK

Az előválasztás során sokak várakozásával ellenétben a választókerületek többségében nem a választók, hanem a pártok háttéralkui lesznek a meghatározóak. Ebben semmi meglepő nincs, aki mást várt, naiv volt. Van viszont egy komoly meglepetés: a legtöbb helyen a Jobbik és a DK kölcsönös megegyezései látszanak, ami egyértelműen a két párt közötti megállapodásra utal.

Amire a legbüszkébb vagyok

Amire a legbüszkébb vagyok

Közéleti pályafutásomnak számtalan fontos pillanata volt. Ezek többsége a politikához kötődik. Ha ezek közül meg kellene neveznem azt, ami a legtöbbet jelenti, amire a legbüszkébb vagyok, az mégsem politikai élmény lenne, hanem a könyvem tavalyi megjelenése. 15 éve...