Blog

Tisztelt Hazánkat Szolgáló Bajtársaim!

A biztonság mindannyiunk számára alapvető - létünket is meghatározó - igény, ezért minden felelős kormány prioritásként kezeli.
Magyarország biztonsága olyan szakemberekre épül, akik alázattal végzik hivatásukat.

A hétköznapok nyugalmát, rendőreink, tűzoltóink, polgárőreink biztosítják, s minket állampolgárokat csupán a mellettünk elrobogó szirénázó autó emlékeztet arra: felelősségteljes munkájukkal életeket mentenek. Nélkülözhetetlen hősök, akik gyakran életösztönüket is legyőzve, olyan helyszínekre sietnek, ahonnan mindenki más menekül.
Az elhivatottságból fakadó bátorság hatalmasabb erő, mint az ösztönből táplálkozó félelem, s emberfeletti tettrekészségükkel segítséget nyújtanak az elesetteknek.

Hétköznapi oltalmunk azonban nem valósulhat meg nemzetünk biztonsága nélkül. Honvédeink, tűzszerészeink, határ- és polgári védelmet vállaló szakembereink, vám- és pénzügyőreink, büntetés-végrehajtási intézetben dolgozóink eredményes munkája garantálja országunk békéjét.

Magyarország kormányának kötelessége ezen szakemberek törvény által biztosított jogainak tiszteletben tartása, legyen szó bérezésükről, lakhatásukról, vagy a tisztességes és emberséges munkakörülményeikről. A Jobbik kormány az összes egyenruhát viselő szakembert megbecsüli: anyagilag és társadalmilag egyaránt.
A szolgálati lakásprogram megvalósításával nem szállókba tereljük a hivatásos állomány dolgozóit, hanem segítünk otthonokat teremteni számukra.

A szolgálati körülményeket - mind a felszerelés, mind az elhelyezés tekintetében - a kor követelményeinek és az európai színvonalnak megfelelően fejlesztjük.

Visszaállítjuk a szakmailag megalapozott szolgálati nyugdíjrendszert. Egy olyan korkedvezményes, szolgálati nyugdíjrendszert kívánunk bevezetni, mely méltó lesz az ágazatban dolgozók munkájának elismerésére, megkoronázva ezzel az új életpályamodellt.

A Jobbik kormány nem a katasztrófát védi, hanem egy önálló profiltiszta tűzoltóságot kíván létrehozni.

Erősítendő országunk védelmét mi egy önálló, XXI. századi követelményeknek is megfelelő határőrséget teremtünk.

Nemzetünk védői számunkra szövetségesek, hiszen velük együtt kell biztosítanunk honpolgáraink oltalmát. S mi létbiztonságot garantálunk azok számára, akik hazánk és nemzeti közösségünk megmaradása érdekében nap mint nap kockáztatják életüket.

Április 8-tól szolgáljuk együtt Magyarországot és teremtsünk valódi békét.

Vona Gábor
miniszterelnök-jelölt