Hírek

"ÖSSZNEMZETI ÜGYRŐL VAN SZÓ" - VONA GÁBOR ALÁÍRTA A MINORITY SAFEPACK-ET

Aláírta a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést (Minority Safepack) Vona Gábor, és arra kéri Orbán Viktort, tegyen ő is így.

A Jobbik elnöke szerint, mivel az  európai polgári kezdeményezés "Trianonban elszakított magyar testvéreink védelmét" is célozza, 

"össznemzeti ügyről van szó".

Így arra kéri a politikai pártok vezetőit, közük Orbán Viktort, hogy támogassák ők is, valamint biztassák erre szintén tagjaikat, szimpatizánsaikat. 

"Április 3-ig az EU tagállamaiból egymillió aláírásra van szükség, az idő tehát sürget, segíts Te is, írd alá, oszd meg!"

 - biztat Vona Gábor. 

A kezdeményezés célja, hogy az Európában élő nemzeti kisebbségek minél szélesebb jogköröket kaphassanak, többek között nyelvhasználatuk és szimbólumaik használata terén.

Május óta folyik az aláírásgyűjtés, amelyet a Jobbik már pár nappal később támogatásáról biztosított. 

A kezdeményezéshez csatlakozott a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is, amely 50 ezer aláírás gyűjtését vállalta. A Minority Safepack-et eddig mintegy 600 ezer ember biztosította támogatásáról. 

Az ívek aláírhatók az összes postán. 

(Forrás: Alfahír)

A vasárnapi választások igazi tétje nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás - interjú Vona Gáborral

Azt gyanítom, meglepetés fog születni, ugyanis a korábbi Fidesz-szavazóknak az a része, amelyik valóban fontosnak tartja a polgári és konzervatív értékeket, el fog fordulni ettől a kormánytól, amely páros lábbal tiporja tetteivel a csupán a szólamok szintjén hangoztatott elveket. Van egy olyan érzésem, hogy a Fidesz szavazóbázisának jelentős része képtelen megemészteni, hogy az általuk támogatott párt lényegében szétlopta az országot – mondja Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.