Hírek

VONA: MAGAS RÉSZVÉTELI ARÁNY MELLETT LEHETSÉGES A KORMÁNYVÁLTÁS

Az áprilisi országgyűlési választáson való aktív részvételre kérte hallgatóságát Kőszegen csütörtökön Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, magas részvételi arány mellett szerinte ugyanis lehetséges a kormányváltás.

A magyar választópolgárok többsége kormányváltást akar, a Jobbik pedig nem csupán a legerősebb ellenzéki párt, hanem valódi kormányváltó erő - mondta az eredetileg utcafórumnak meghirdetett, de az intenzív hóesés miatt egy vendéglátóhelyen megtartott választási rendezvényen, ahol országgyűlési képviselő-jelöltjük Rába Kálmán mellett kampányolt.

Arra kért mindenkit, hogy ne adjon a személyét és pártját lejáratni kívánó rágalmakra.

"Minden amit rólam hallottak, hallanak vagy hallani fognak az nem igaz, nem vagyok Allah-imádó, nem akarom a nyugdíjasokat bántani és nem vagyok homoszexuális sem"

- jelentette ki.

A pártelnök úgy gondolja, a Jobbik mellett szól, hogy nem érintik politikusait a korrupciós botrányok, van szakmai alapokon nyugvó programjuk, az elmúlt nyolc évet ellenzéki szerepben töltve szerinte felkészültek a kormányzásra.

Vona Gábor hangsúlyozta, hogy nem kívánják a kerítést lebontani, sőt azt az általuk régóta szorgalmazott határőrség felállításával erősítenék meg.

Elszámoltatást ígért a korrupciós ügyekben, kormányra kerülésük esetén román mintára kívánják felállítani a korrupció ellenes ügyészséget és csatlakoznának az európai ügyészséghez is, zöld utat adva mindenfajta vizsgálódásnak.

Vona Gábor úgy fogalmazott:

"Magyarország többet érdemel, ha ennek az országnak egy olyan tisztességes kormánya lenne, amely nem lopja szét, Kelet-Közép-Európa Svájca lehetnénk".

Most azonban ott tartunk, hogy már a lengyelekkel, csehekkel és szlovákokkal sem vagyunk versenyképesek, csak a románok és a bolgárok ellen rúghatunk labdába. 

"Ebben az országban csak Orbán Viktorral szabad egyetérteni" - mondta a pártelnök, kifejtve, hogy a jelenlegi hatalom hogyan folyt el minden konstruktív vitát.

Vona Gábor végül arra kérte 70-80 főnyi hallgatóságát, hogy a kormányváltás érdekében szólítsák meg azokat, akik elkeseredettek és bizonytalanok, győzzék meg őket arról, hogy lehetséges a változás és vigyenek el magukkal közülük szavazni 3-4 embert április 8-án.

(Forrás: Alfahír)

11 + 1 MINISZTÉRIUMBÓL FOG ÁLLNI VONA GÁBOR KORMÁNYA

Visszaadná a szakértő kormányzás hírnevét a Jobbik, melynek miniszterelnök-jelöltje ma ismertette a választások után felállítandó kormányzati struktúráját. Vona Gábor 11 + 1 minisztériumot fog irányítani, ha megnyerik a választást, mely mellett az évadnyitó rendezvényen ismertetett hét nagy stratégiai terület koordinálására egy-egy stratégiai tanácsot fog felkérni. Újra leszögezte: sem a választás előtt, sem utána nem fognak egyezkedni sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem a DK-val.

A TUDÁS A LEGERŐSEBB FEGYVER A ZSARNOKSÁGGAL SZEMBEN, EZÉRT NEM FOGLALKOZIK AZ OKTATÁSSAL A FIDESZ

A Független Diákparlament vitára hívta a parlamenti frakciók miniszterelnök-jelöltjeit. Karácsony Gergely, Szél Bernadett és Vona Gábor éltek a lehetőséggel, Orbán Viktor ezúttal sem. Elfogadta a meghívást Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA tudományos főmunkatársa. A diákokat Kormos Krisztián képviselte. A központi téma ugyan az oktatás volt, a legnagyobb tanulság mégis az, hogy a kormánypártok minden vágya ellenére, továbbra is létezik politikai vitakultúra Magyarországon.

VONA GÁBOR LONDONBAN: LAKOSSÁGI FÓRUM ÉS NEMZETKÖZI TÁRSADALMI SZERZŐDÉS

A Jobbik politikájának egyik kiemelten kezelt pontja a külföldön élő magyarok helyzete, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egyedül Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje látogat el kampánykörútja során több külhoni és külföldi magyar közösséghez is. Ennek egyik állomása volt a tegnap Londonban tartott lakossági találkozó, melynek keretében nem csak a pártelnök előadását hallgathatta meg a szép számú közönség, hanem (mint általában) kérdések feltevésére is volt lehetőség, illetve a rendezvény csúcspontjaként sor került a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Külföldön Is Magyar Mozgalom között létrejött megállapodás aláírására is.