Hírek

POLITIKAI LÓZUNGOK HELYETT SZAKMAISÁG - SZÖVETSÉG AZ ORVOSOK ÉS A JOBBIK KÖZÖTT

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje és a Szövetség az Innovatív Alapellátásért (SZIA) szakmai szervezet ma Gyöngyösön együttműködési megállapodást írt alá.

A dokumentum szerint a jövőben közösen dolgoznak a magyar egészségügyi alapellátás helyzetének rendezéséért, "a XXI. századi munkakörülményekért, az európai bérekért, és a megfelelő törvényi háttér biztosításáért.

Az alapellátás válsága az egész egészségügyet maga alá temetheti, az alapellátás fejlesztése viszont egyszerre javítja az ellátáshoz való hozzáférést, és csökkenti a várólistákat - írja pénteki közleményében a Jobbik. 

A párt hangsúlyozza: a tető alá hozott megállapodás azt jelzi, hogy "nem politikai lózungokkal, hanem a legmagasabb szintű szakmaisággal" készülnek az ágazat rendbetételérre. 

A SZIA december közepén tartotta meg első ülését, Tapolcán, ahol olyan szaktekintélyek tartottak előadást a környékbeli meghívott háziorvosoknak, mint dr. Kollai Balázs, dr. Kincses Gyula és dr. Ajtay András.

Szegedi Judit, a SZIA alapító tagja a tapolcai előadáson arról beszélt, hogy ha a szakmabeliek összefognak, akkor véleményeikkel, tapasztalataikkal képesek lehetnek egy új alapokon nyugvó, innovatív alapellátási rendszert kialakítani, valamint kidolgozni az ehhez szükséges javaslatokat.

Németh Szilárd tegnap ennél lényegesen egyszerűbben intézte el az egészségügyi válság kérdését. Szerinte 

"van egy olyan velünk született probléma, hogy minden üggyel szeretnénk szaladni az orvoshoz."

A Fidesz alelnöke a magyar közélet újabb rekordmélységű óceánárkába alámerülve szóba hozta Vathy Zsuzsa esetét is, bár nem említette a tavaly elhunyt író nevét, csak „bizonyos esetként” utalt a 2017 januárjában történtekre. 

Mint ismert, Vathy Zsuzsa feltehetően egy oltásra lett allergiás tavaly év elején, ám a háziorvos hazaküldte, a szakrendelőben nem tudtak segíteni rajta, aztán a Honvédkórházban több mint öt órát váratták, de nem kapott kezelést. Végül kísérőjével hazament, otthonról hívtak mentőt, de a Szent Imre Kórházban már nem tudták megmenteni az életét.

A politikus szerint ebben az „újév utáni” időpontban „mindenki” ott van a sürgősségi osztályon,

„de az emberek kilencven százaléka január 3-án – nem akarok ebből viccet csinálni – majdnem maga tehet arról, hogy ott van”.

Németh szerint szilveszter éjszakája után a sürgősségi osztály olyan, mint egy „átjáróház”. 

(Forrás: Alfahír)

11 + 1 MINISZTÉRIUMBÓL FOG ÁLLNI VONA GÁBOR KORMÁNYA

Visszaadná a szakértő kormányzás hírnevét a Jobbik, melynek miniszterelnök-jelöltje ma ismertette a választások után felállítandó kormányzati struktúráját. Vona Gábor 11 + 1 minisztériumot fog irányítani, ha megnyerik a választást, mely mellett az évadnyitó rendezvényen ismertetett hét nagy stratégiai terület koordinálására egy-egy stratégiai tanácsot fog felkérni. Újra leszögezte: sem a választás előtt, sem utána nem fognak egyezkedni sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem a DK-val.

A TUDÁS A LEGERŐSEBB FEGYVER A ZSARNOKSÁGGAL SZEMBEN, EZÉRT NEM FOGLALKOZIK AZ OKTATÁSSAL A FIDESZ

A Független Diákparlament vitára hívta a parlamenti frakciók miniszterelnök-jelöltjeit. Karácsony Gergely, Szél Bernadett és Vona Gábor éltek a lehetőséggel, Orbán Viktor ezúttal sem. Elfogadta a meghívást Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA tudományos főmunkatársa. A diákokat Kormos Krisztián képviselte. A központi téma ugyan az oktatás volt, a legnagyobb tanulság mégis az, hogy a kormánypártok minden vágya ellenére, továbbra is létezik politikai vitakultúra Magyarországon.

VONA GÁBOR LONDONBAN: LAKOSSÁGI FÓRUM ÉS NEMZETKÖZI TÁRSADALMI SZERZŐDÉS

A Jobbik politikájának egyik kiemelten kezelt pontja a külföldön élő magyarok helyzete, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egyedül Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje látogat el kampánykörútja során több külhoni és külföldi magyar közösséghez is. Ennek egyik állomása volt a tegnap Londonban tartott lakossági találkozó, melynek keretében nem csak a pártelnök előadását hallgathatta meg a szép számú közönség, hanem (mint általában) kérdések feltevésére is volt lehetőség, illetve a rendezvény csúcspontjaként sor került a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Külföldön Is Magyar Mozgalom között létrejött megállapodás aláírására is.