Hírek

A JOBBIK MEGÁLLAPODÁST ÍRT ALÁ A SZOCIÁLIS ÁGAZATOK KÉPVISELŐIVEL

Kerekasztal beszélgetésre hívta a Jobbik a szociális ágazatok képviselőit, ahol megvitatták a szakmákat érintő problémákat és azok lehetséges megoldásait.

Vona Gábor sajnálatosnak tartja, hogy

"a szociális ágazatban dolgozók anyagi, erkölcsi és szakmai megbecsültsége még az egészségügyben dolgozókét is alulmúlja."

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint, ha azt akarjuk, hogy Magyarország működőképes legyen, az olyan alrendszerekre, mint a szociális szféra sokkal nagyobb politikai hangsúlyt kell fektetni.

Sneider Tamás szerint nagy szemfényvesztés volt, mikor Czibere Károly államtitkár bejelentette, hogy emelték az ágazatban dolgozók pénzét, hiszen azután, hogy 2014-ben levitték bruttó 105 ezer forintra, azt nem nehéz felülmúlni. Az emelés ellenére még most sem éri el a szférában dolgozók fizetése a 2008-as átlagot.

Kiss Gabriella szerint ágazaton belül minden szakterületre jellemző a bérfeszültség és az alacsony bérek. Elmondta, hogy egy szakmai kollégiumot fognak létrehozni a kerekasztal résztvevőivel, akikkel a párt további egyeztetéseket is folytat a szociális ágazat fejlődőképessége és működőképességének javítása érdekében, amit egy együttműködési megállapodás aláírásával erősítettek meg.

(Forrás: Alfahír)

A vasárnapi választások igazi tétje nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás - interjú Vona Gáborral

Azt gyanítom, meglepetés fog születni, ugyanis a korábbi Fidesz-szavazóknak az a része, amelyik valóban fontosnak tartja a polgári és konzervatív értékeket, el fog fordulni ettől a kormánytól, amely páros lábbal tiporja tetteivel a csupán a szólamok szintjén hangoztatott elveket. Van egy olyan érzésem, hogy a Fidesz szavazóbázisának jelentős része képtelen megemészteni, hogy az általuk támogatott párt lényegében szétlopta az országot – mondja Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.