Hírek

A JOBBIK MEGÁLLAPODÁST ÍRT ALÁ A SZOCIÁLIS ÁGAZATOK KÉPVISELŐIVEL

Kerekasztal beszélgetésre hívta a Jobbik a szociális ágazatok képviselőit, ahol megvitatták a szakmákat érintő problémákat és azok lehetséges megoldásait.

Vona Gábor sajnálatosnak tartja, hogy

"a szociális ágazatban dolgozók anyagi, erkölcsi és szakmai megbecsültsége még az egészségügyben dolgozókét is alulmúlja."

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint, ha azt akarjuk, hogy Magyarország működőképes legyen, az olyan alrendszerekre, mint a szociális szféra sokkal nagyobb politikai hangsúlyt kell fektetni.

Sneider Tamás szerint nagy szemfényvesztés volt, mikor Czibere Károly államtitkár bejelentette, hogy emelték az ágazatban dolgozók pénzét, hiszen azután, hogy 2014-ben levitték bruttó 105 ezer forintra, azt nem nehéz felülmúlni. Az emelés ellenére még most sem éri el a szférában dolgozók fizetése a 2008-as átlagot.

Kiss Gabriella szerint ágazaton belül minden szakterületre jellemző a bérfeszültség és az alacsony bérek. Elmondta, hogy egy szakmai kollégiumot fognak létrehozni a kerekasztal résztvevőivel, akikkel a párt további egyeztetéseket is folytat a szociális ágazat fejlődőképessége és működőképességének javítása érdekében, amit egy együttműködési megállapodás aláírásával erősítettek meg.

(Forrás: Alfahír)

11 + 1 MINISZTÉRIUMBÓL FOG ÁLLNI VONA GÁBOR KORMÁNYA

Visszaadná a szakértő kormányzás hírnevét a Jobbik, melynek miniszterelnök-jelöltje ma ismertette a választások után felállítandó kormányzati struktúráját. Vona Gábor 11 + 1 minisztériumot fog irányítani, ha megnyerik a választást, mely mellett az évadnyitó rendezvényen ismertetett hét nagy stratégiai terület koordinálására egy-egy stratégiai tanácsot fog felkérni. Újra leszögezte: sem a választás előtt, sem utána nem fognak egyezkedni sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem a DK-val.

A TUDÁS A LEGERŐSEBB FEGYVER A ZSARNOKSÁGGAL SZEMBEN, EZÉRT NEM FOGLALKOZIK AZ OKTATÁSSAL A FIDESZ

A Független Diákparlament vitára hívta a parlamenti frakciók miniszterelnök-jelöltjeit. Karácsony Gergely, Szél Bernadett és Vona Gábor éltek a lehetőséggel, Orbán Viktor ezúttal sem. Elfogadta a meghívást Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA tudományos főmunkatársa. A diákokat Kormos Krisztián képviselte. A központi téma ugyan az oktatás volt, a legnagyobb tanulság mégis az, hogy a kormánypártok minden vágya ellenére, továbbra is létezik politikai vitakultúra Magyarországon.

VONA GÁBOR LONDONBAN: LAKOSSÁGI FÓRUM ÉS NEMZETKÖZI TÁRSADALMI SZERZŐDÉS

A Jobbik politikájának egyik kiemelten kezelt pontja a külföldön élő magyarok helyzete, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egyedül Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje látogat el kampánykörútja során több külhoni és külföldi magyar közösséghez is. Ennek egyik állomása volt a tegnap Londonban tartott lakossági találkozó, melynek keretében nem csak a pártelnök előadását hallgathatta meg a szép számú közönség, hanem (mint általában) kérdések feltevésére is volt lehetőség, illetve a rendezvény csúcspontjaként sor került a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Külföldön Is Magyar Mozgalom között létrejött megállapodás aláírására is.