Hírek

VONA ELMAGYARÁZTA, MIÉRT IGAZSÁGTALAN KÜLÖNBSÉGET TENNI A KÜLHONI MAGYAROK KÖZÖTT

Vona Gábor, a Jobbik elnöke egyetért a határon túli magyarok szavazójogával, azt viszont elítéli, hogy a levélben szavazás jogát nem adják meg a külföldön dolgozóknak.

Előállhat olyan szituáció, hogy mondjuk van egy liverpooli albérlet, amiben egy székelyudvarhelyi és egy budapesti magyar lakik, és míg –nagyon helyesen- az erdélyi magyar levélben szavazhat, addig a budapestinek Londonba kell utaznia ezért – magyarázta Vona Gábor, a Jobbik elnöke székelyudvarhelyi előadásán.

Rámutatott arra is, hogy tudják, Orbán Viktor arról fél, a kivándorolt magyarok nem a Fidesz szimpatizánsai –hiszen miattuk mentek el-, de a Jobbik szerint ilyen alapon nem lehet különbséget tenni a magyarok között.

Mint mondta, azt ők is pontosan tudják, hogy az erdélyi magyarok többsége nem a Jobbikra fog szavazni, mégis támogatják a szavazati jogukat, mert az nemzeti pártként a kötelességük.

Vona Gábor arra kérte a székelyeket, hogy álljanak ki a szavazati jogában akadályozott magyarok mellett.

(Forrás: Alfahír) 

A vasárnapi választások igazi tétje nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás - interjú Vona Gáborral

Azt gyanítom, meglepetés fog születni, ugyanis a korábbi Fidesz-szavazóknak az a része, amelyik valóban fontosnak tartja a polgári és konzervatív értékeket, el fog fordulni ettől a kormánytól, amely páros lábbal tiporja tetteivel a csupán a szólamok szintjén hangoztatott elveket. Van egy olyan érzésem, hogy a Fidesz szavazóbázisának jelentős része képtelen megemészteni, hogy az általuk támogatott párt lényegében szétlopta az országot – mondja Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.