Hírek

VONA ELMAGYARÁZTA, MIÉRT IGAZSÁGTALAN KÜLÖNBSÉGET TENNI A KÜLHONI MAGYAROK KÖZÖTT

Vona Gábor, a Jobbik elnöke egyetért a határon túli magyarok szavazójogával, azt viszont elítéli, hogy a levélben szavazás jogát nem adják meg a külföldön dolgozóknak.

Előállhat olyan szituáció, hogy mondjuk van egy liverpooli albérlet, amiben egy székelyudvarhelyi és egy budapesti magyar lakik, és míg –nagyon helyesen- az erdélyi magyar levélben szavazhat, addig a budapestinek Londonba kell utaznia ezért – magyarázta Vona Gábor, a Jobbik elnöke székelyudvarhelyi előadásán.

Rámutatott arra is, hogy tudják, Orbán Viktor arról fél, a kivándorolt magyarok nem a Fidesz szimpatizánsai –hiszen miattuk mentek el-, de a Jobbik szerint ilyen alapon nem lehet különbséget tenni a magyarok között.

Mint mondta, azt ők is pontosan tudják, hogy az erdélyi magyarok többsége nem a Jobbikra fog szavazni, mégis támogatják a szavazati jogukat, mert az nemzeti pártként a kötelességük.

Vona Gábor arra kérte a székelyeket, hogy álljanak ki a szavazati jogában akadályozott magyarok mellett.

(Forrás: Alfahír) 

11 + 1 MINISZTÉRIUMBÓL FOG ÁLLNI VONA GÁBOR KORMÁNYA

Visszaadná a szakértő kormányzás hírnevét a Jobbik, melynek miniszterelnök-jelöltje ma ismertette a választások után felállítandó kormányzati struktúráját. Vona Gábor 11 + 1 minisztériumot fog irányítani, ha megnyerik a választást, mely mellett az évadnyitó rendezvényen ismertetett hét nagy stratégiai terület koordinálására egy-egy stratégiai tanácsot fog felkérni. Újra leszögezte: sem a választás előtt, sem utána nem fognak egyezkedni sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem a DK-val.

A TUDÁS A LEGERŐSEBB FEGYVER A ZSARNOKSÁGGAL SZEMBEN, EZÉRT NEM FOGLALKOZIK AZ OKTATÁSSAL A FIDESZ

A Független Diákparlament vitára hívta a parlamenti frakciók miniszterelnök-jelöltjeit. Karácsony Gergely, Szél Bernadett és Vona Gábor éltek a lehetőséggel, Orbán Viktor ezúttal sem. Elfogadta a meghívást Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA tudományos főmunkatársa. A diákokat Kormos Krisztián képviselte. A központi téma ugyan az oktatás volt, a legnagyobb tanulság mégis az, hogy a kormánypártok minden vágya ellenére, továbbra is létezik politikai vitakultúra Magyarországon.

VONA GÁBOR LONDONBAN: LAKOSSÁGI FÓRUM ÉS NEMZETKÖZI TÁRSADALMI SZERZŐDÉS

A Jobbik politikájának egyik kiemelten kezelt pontja a külföldön élő magyarok helyzete, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egyedül Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje látogat el kampánykörútja során több külhoni és külföldi magyar közösséghez is. Ennek egyik állomása volt a tegnap Londonban tartott lakossági találkozó, melynek keretében nem csak a pártelnök előadását hallgathatta meg a szép számú közönség, hanem (mint általában) kérdések feltevésére is volt lehetőség, illetve a rendezvény csúcspontjaként sor került a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Külföldön Is Magyar Mozgalom között létrejött megállapodás aláírására is.