Hírek

A JOBBIK ÖNMAGÁT IS ELSZÁMOLTATHATÓVÁ TENNÉ

Vona Gábor külföldi körútján ezúttal Münchenben tartott fórumot, ahol teltház fogadta az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjét.

A politikust nagyszámú közönség fogadta Münchenben, ahol többek között kifejtette a Jobbik kormányzásának alappilléreit. Röviden ismertette, hogy mit takar a

magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel

szlogen. Vona beszámolt a kampány abszurditásáról, hogy mi mindennek nevezte őt a kormánymédia, Terry Black kuncsaftjától az iszlamista terroristáig.

Beszélt a migrációról, melynek témáját a Fidesz a felszínen akarja tartani, megemlítette az Elios-ügyet is, ami egészen a miniszterelnökig vezet.

Vona hangsúlyozta, hogy nem csak a környező országok magyarságának, hanem a kivándorolt tömegeknek is biztosítani kellene a levélben való szavazás lehetőségét, de már ezen is túlment: a XXI. században az elektronikus voksolásról kellene beszélgetnünk, nem erről.

A Jobbiknak kiemelt témája az elszámoltatás, ezért kormányra kerülve eltörölnék a mentelmi jogot, majd csatlakoznának az európai ügyészséghez. Magukat is elszámoltathatóvá tennék, hogy tényleg senki ne tudjon lopni. Ehhez a programhoz tartozik Polt Péter legfőbb ügyész leváltása is.

„Ha mi kormányra kerülünk, eltöröljük a mentelmi jogot, eltöröljük az elévülési időt, feloldjuk a titkosításokat, elköszönünk Polt Pétertől.”

Ezen kívül román mintára felállítanák a korrupcióellenes ügyészségét, így a jelenlegi rendszer minden irányból meg lenne roppantva, majd később ők maguk is nyomása alá kerülnének ezen intézkedések hatására, így garantálva lenne, hogy senki ne fossza ki az országot.

(Forrás: Alfahír)

A vasárnapi választások igazi tétje nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás - interjú Vona Gáborral

Azt gyanítom, meglepetés fog születni, ugyanis a korábbi Fidesz-szavazóknak az a része, amelyik valóban fontosnak tartja a polgári és konzervatív értékeket, el fog fordulni ettől a kormánytól, amely páros lábbal tiporja tetteivel a csupán a szólamok szintjén hangoztatott elveket. Van egy olyan érzésem, hogy a Fidesz szavazóbázisának jelentős része képtelen megemészteni, hogy az általuk támogatott párt lényegében szétlopta az országot – mondja Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.