Hírek

A JOBBIK ÖNMAGÁT IS ELSZÁMOLTATHATÓVÁ TENNÉ

Vona Gábor külföldi körútján ezúttal Münchenben tartott fórumot, ahol teltház fogadta az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjét.

A politikust nagyszámú közönség fogadta Münchenben, ahol többek között kifejtette a Jobbik kormányzásának alappilléreit. Röviden ismertette, hogy mit takar a

magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel

szlogen. Vona beszámolt a kampány abszurditásáról, hogy mi mindennek nevezte őt a kormánymédia, Terry Black kuncsaftjától az iszlamista terroristáig.

Beszélt a migrációról, melynek témáját a Fidesz a felszínen akarja tartani, megemlítette az Elios-ügyet is, ami egészen a miniszterelnökig vezet.

Vona hangsúlyozta, hogy nem csak a környező országok magyarságának, hanem a kivándorolt tömegeknek is biztosítani kellene a levélben való szavazás lehetőségét, de már ezen is túlment: a XXI. században az elektronikus voksolásról kellene beszélgetnünk, nem erről.

A Jobbiknak kiemelt témája az elszámoltatás, ezért kormányra kerülve eltörölnék a mentelmi jogot, majd csatlakoznának az európai ügyészséghez. Magukat is elszámoltathatóvá tennék, hogy tényleg senki ne tudjon lopni. Ehhez a programhoz tartozik Polt Péter legfőbb ügyész leváltása is.

„Ha mi kormányra kerülünk, eltöröljük a mentelmi jogot, eltöröljük az elévülési időt, feloldjuk a titkosításokat, elköszönünk Polt Pétertől.”

Ezen kívül román mintára felállítanák a korrupcióellenes ügyészségét, így a jelenlegi rendszer minden irányból meg lenne roppantva, majd később ők maguk is nyomása alá kerülnének ezen intézkedések hatására, így garantálva lenne, hogy senki ne fossza ki az országot.

(Forrás: Alfahír)

11 + 1 MINISZTÉRIUMBÓL FOG ÁLLNI VONA GÁBOR KORMÁNYA

Visszaadná a szakértő kormányzás hírnevét a Jobbik, melynek miniszterelnök-jelöltje ma ismertette a választások után felállítandó kormányzati struktúráját. Vona Gábor 11 + 1 minisztériumot fog irányítani, ha megnyerik a választást, mely mellett az évadnyitó rendezvényen ismertetett hét nagy stratégiai terület koordinálására egy-egy stratégiai tanácsot fog felkérni. Újra leszögezte: sem a választás előtt, sem utána nem fognak egyezkedni sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem a DK-val.

A TUDÁS A LEGERŐSEBB FEGYVER A ZSARNOKSÁGGAL SZEMBEN, EZÉRT NEM FOGLALKOZIK AZ OKTATÁSSAL A FIDESZ

A Független Diákparlament vitára hívta a parlamenti frakciók miniszterelnök-jelöltjeit. Karácsony Gergely, Szél Bernadett és Vona Gábor éltek a lehetőséggel, Orbán Viktor ezúttal sem. Elfogadta a meghívást Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA tudományos főmunkatársa. A diákokat Kormos Krisztián képviselte. A központi téma ugyan az oktatás volt, a legnagyobb tanulság mégis az, hogy a kormánypártok minden vágya ellenére, továbbra is létezik politikai vitakultúra Magyarországon.

VONA GÁBOR LONDONBAN: LAKOSSÁGI FÓRUM ÉS NEMZETKÖZI TÁRSADALMI SZERZŐDÉS

A Jobbik politikájának egyik kiemelten kezelt pontja a külföldön élő magyarok helyzete, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egyedül Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje látogat el kampánykörútja során több külhoni és külföldi magyar közösséghez is. Ennek egyik állomása volt a tegnap Londonban tartott lakossági találkozó, melynek keretében nem csak a pártelnök előadását hallgathatta meg a szép számú közönség, hanem (mint általában) kérdések feltevésére is volt lehetőség, illetve a rendezvény csúcspontjaként sor került a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Külföldön Is Magyar Mozgalom között létrejött megállapodás aláírására is.

VONA SZERINT A VÁLASZTÁSNAK VAN MÉG EGY OLYAN SÚLYOS TÉTJE IS, AMELYRE NEM IS GONDOLNÁNK

Az áprilisi választás előtti utolsó nagyobb értelmiségi találkozóját tartotta Vona Gábor szerda este Budapesten. A 2015 óta évente megrendezett Disputa elnevezesű rendezvény idén még messzebbre mutatott, mint eddig valaha. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje olyan kérdéseket feszegetett, amelyeket minimum nem mernek más politikusok, pláne nem kampányban. Ettől a bátorságtól volt azonban exkluzív a beszéde.