Hírek

Vona Gábor: A rendszerrel nem az a baj, hogy nem én állok az élén

"A Fidesz nagyon sok mindent megtett, amit 2010-ben a Jobbik is meg akart, élőben láttuk, hogy mennyire balul sült el" – részint ezzel magyarázza Vona Gábor, miért változott meg pártja politikája.

A Jobbik listavezetője szerint két generáció sorsa dől el április 8-án, és ha a Fidesz nyerne, azt évtizedes néma csönd követné. A listavezetői interjúsorozatunk első részében Vona Gábort kérdeztük a Jobbik felelősségéről, Simicska Lajosról, a zsidóságról és az iszlámról, valamint az ország elszigetelődésének veszélyeiről.

hvg.hu: Antall József óta minden politikus lélekben 15 millió magyar miniszterelnöke akarna lenni. De kik lennének azok, akiknek ön kormányfőként szolgája és bajnoka lenne?

Vona Gábor: Szolgája, maradjunk ebben. A 15 millió magyar miniszterelnökének lenni számomra is nagy megtiszteltetés lenne. A Jobbik kormányzati struktúrájában van egy nemzetstratégiai, nemzetpolitikai minisztérium, amelynek pont az volna a feladata, hogy nem csupán a határon túliak, hanem a külföldre vándorolt magyarok közösségeit a magyar nemzet társadalmi, kulturális és gazdasági vérkeringésébe bekapcsolja.

Olvasd tovább itt: http://hvg.hu/itthon/20180403_Vona_Gabor_interju

(Forrás: hvg.hu)

A vasárnapi választások igazi tétje nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás - interjú Vona Gáborral

Azt gyanítom, meglepetés fog születni, ugyanis a korábbi Fidesz-szavazóknak az a része, amelyik valóban fontosnak tartja a polgári és konzervatív értékeket, el fog fordulni ettől a kormánytól, amely páros lábbal tiporja tetteivel a csupán a szólamok szintjén hangoztatott elveket. Van egy olyan érzésem, hogy a Fidesz szavazóbázisának jelentős része képtelen megemészteni, hogy az általuk támogatott párt lényegében szétlopta az országot – mondja Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

BESZÉLGETÉS VONA GÁBOR ELNÖK ÚRRAL, A JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM MINISZTERELNÖK-JELÖLTJÉVEL

A Praxis április-májusi lapszámában közzétett, az egészségügy megmentését célzó MAPOSZ
programot megküldték valamennyi parlamenti párt elnökének. Nyár végén, ősz elején kiforrott az
a Kincses Gyula által kezdeményezett közös anyag, amelyet a kormánypárton kívül valamennyi párt
elnöke aláírt „Közös céljaink és vállalásaink az egészségügy területén” címmel.