Hírek

BEHÓDOLÁS ÉS LÁTSZATHÁBORÚ HELYETT: BEMUTATTA EURÓPA-CSOMAGJÁT A JOBBIK

Sajtótájékoztatón ismertette Európa-csomagját a Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

A politikus hat pontból álló programot mutatott be. Első lépésként az EU-val kapcsolatos attitűdváltást jelölte meg: a baloldali kormányok a behódolás politikáját választották, a Fidesz pedig a folyamatos veszekedését. A Jobbik ezzel szemben a konstruktív viták és érdekképviselet híve.

Ezt erősítendő kijelölnének egy uniós ügyekért felelős miniszterelnök-helyettest, aki ezen feladatokért a nap 24 órájában felel.

Vona emlékeztetett: európai szintű konzultáció indult, mely évtizedekre meghatározhatja az EU jövőjét. Orbán Viktor jelezte, hogy Magyarország ebben nem vesz részt. A Jobbik elnöke leszögezte: a Jobbik kormányra kerülése után csatlakozik a konzultációhoz, és harcolni fog egy erős, igazságos Európáért, ami a nemzetek sokszínűségére épül, vagyis nem az Európai Egyesült Államok koncepcióján alapszik.

Fontos a bérunió képviselete is: a kelet-közép-európai országokat összefogó kezdeményezés célja továbbra is az, hogy az EU gazdasági növekedéséből ezek a tagállamok is részesedni tudjanak, az emberek pedig kiszabaduljanak rabszolgahelyzetből. Vona megjegyezte: a magyar emberek bére jelenleg negyedannyi, mint a németeké, holott a termékekhez ugyanannyiért vagy még drágábban tudnak hozzájutni.

A Jobbik kormányra kerülése után rögtön ismerteti Brüsszellel a migrációval kapcsolatos álláspontját is: a határkerítés megmarad, határőrség áll fel, a párt pedig sem az Orbán által javasolt világkvótát, sem a brüsszeli kötelező kvótát nem támogatja.

A csomag hatodik pontja a határon túli magyarok önrendelkezési és autonómiatörekvéseinek támogatása. Vona szerint a Fidesz zárt üléseken rendre kiáll ezen törekvések mellett, nemzetközi fórumokon viszont eddig egyszer sem mert felszólalni a kérdésben. A Jobbik azonnal az EU asztalára tenné az ügyet, ami különösen aktuális, miuzán a Minority Safepack nevű uniós polgári kezdeményezéshez összegyűlt a szükséges számú támogató aláírás.

(Forrás: Alfahír)

A vasárnapi választások igazi tétje nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás - interjú Vona Gáborral

Azt gyanítom, meglepetés fog születni, ugyanis a korábbi Fidesz-szavazóknak az a része, amelyik valóban fontosnak tartja a polgári és konzervatív értékeket, el fog fordulni ettől a kormánytól, amely páros lábbal tiporja tetteivel a csupán a szólamok szintjén hangoztatott elveket. Van egy olyan érzésem, hogy a Fidesz szavazóbázisának jelentős része képtelen megemészteni, hogy az általuk támogatott párt lényegében szétlopta az országot – mondja Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

BESZÉLGETÉS VONA GÁBOR ELNÖK ÚRRAL, A JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM MINISZTERELNÖK-JELÖLTJÉVEL

A Praxis április-májusi lapszámában közzétett, az egészségügy megmentését célzó MAPOSZ
programot megküldték valamennyi parlamenti párt elnökének. Nyár végén, ősz elején kiforrott az
a Kincses Gyula által kezdeményezett közös anyag, amelyet a kormánypárton kívül valamennyi párt
elnöke aláírt „Közös céljaink és vállalásaink az egészségügy területén” címmel.