Hírek

VONA GÁBOR: A SZOCIÁLIS DOLGOZÓK HELYZETE A LEGROSSZABB, SEGÍTENI KELL RAJTUK

Ha az egészségügy teljesen leamortizált helyzetéről annyi szó esik, nem szabad elfelejtkezni a szociális szféra munkavállalóiról sem, akiket a pénz nem, legfeljebb a hivatástudat tarthat a pályán.

A szociális rendszerben dolgozók helyzete talán még az egészségügyben dolgozók helyzeténél is rosszabb. Ők aztán még kevésbé hallatszanak – ezt Vona Gábor, a Jobbik elnöke mondta januári évadnyitó beszédében, melyben a Jobbik leendő kormányprogramjába is betekintést engedett.

Mint a miniszterelnök-jelölt fogalmazott, a szociális szféra dolgozóinak azt üzeni, hogy

„a Jobbik a szociális szférában dolgozók helyzetén, anyagi és társadalmi megbecsültségén is javítani fog. Nekünk ők is fontosak. Nem hagyjuk őket magukra, mint a jelenlegi kormány.”

Az áprilisi választásokon egyedüli esélyes kihívóként induló ellenzéki párt úgy látja, a kormány egyszerűen kihasználja az ágazat dolgozóit, és pusztán azok végtelennek tűnő toleranciájára épít. Ezzel szemben a Jobbik rendre azt hangsúlyozza, hogy a fizetéseket jelentősen emelni kell, a munkafeltételeket pedig korszerűsíteni szükséges ahhoz, hogy az ágazat továbbra is el tudja látni fontos feladatait. Támogatják ezen túl az életpályamodell bevezetését, a rekreációs szabadság intézményét és a nyugdíjkorrekciót is.

A vasárnapi választások igazi tétje nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás - interjú Vona Gáborral

Azt gyanítom, meglepetés fog születni, ugyanis a korábbi Fidesz-szavazóknak az a része, amelyik valóban fontosnak tartja a polgári és konzervatív értékeket, el fog fordulni ettől a kormánytól, amely páros lábbal tiporja tetteivel a csupán a szólamok szintjén hangoztatott elveket. Van egy olyan érzésem, hogy a Fidesz szavazóbázisának jelentős része képtelen megemészteni, hogy az általuk támogatott párt lényegében szétlopta az országot – mondja Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.